Tilfredse brugere er vores forretning

Lad bankerne konkurrere om dig, når du skal samle dine lån - modtag tilbud på samlelån fra flere banker

Lendme hjælper dig med at samle lån et sted, og lader dig sammenligne tilbud fra flere banker. På den måde kan du nedbringe dine månedlige udgifter, da bankerne ofte tilbyder lavere renter, hvis man har ét større samlelån i forhold til flere mindre lån.

Ansøg gratis
Ansøg gratis

Udfyld én ansøgning når du skal låne penge, så indhenter vi et individuelt tilbud fra bankerne

Tilbud på lån
Modtag tilbud

Du modtager lånetilbud fra bankerne, og du kan nu vælge det tilbud, der passer dig bedst 

Vælg det bedste lån
Vælg det bedste lån

Du er ikke forpligtet til noget, før du sender de underskrevne lånedokumenter til banken 

DIN TRYGHED

Lendme har som formål at hjælpe danske låntagere med at finde de bedste lån. Det er sikkert, enkelt og gratis.

Ansøg nu

Sikkert

Sikkert

Vi garanterer, at dine data altid behandles sikkert og fortroligt. Vi sender og modtager al data krypteret, og opdaterer løbende vores systemer for at opnå den højeste datasikkerhed.

Enkelt

Enkelt

Det er nemt og hurtigt at søge om lån gennem Lendme. Udfyld vores ansøgning her på siden, så håndterer vi resten. Vi holder dig underrettet pr. mail og SMS.

Gratis

Gratis

Der er ingen omkostninger forbundet med at søge om lån gennem Lendme. Også selv hvis du vælger ikke at gøre brug af de tilbud, du får. God fornøjelse.

Vi blogger om lån og finans

Læs vores seneste tre blogindlæg om lån og privatøkonomi.

Saml dine dyre lån med et samlelån

På denne side præsenterer vi, hvad et samlelån er. Formålet er at skabe kendskab til samlelån og give et overblik over de forskellige lånemuligheder. Vi fortæller blandt andet, om de mange fordele, der er ved at samle dine lån ét sted, og giver dig et konkret eksempel på, hvad det kan betyde for din dagligdag.

Hvis du overvejer at samle dine dyre lån ét sted, eller blot ønsker at få mere information om emnet, er du derfor kommet til det rette sted. Vi guider dig nemlig igennem alt, hvad du skal vide om samlelån.

MANGE DANSKE FAMILIER BETALER FOR MEGET FOR DERES LÅN

I dag er det langt fra unormalt, at man har flere lån, som man løbende betaler af på. Det er i dag ikke unormalt at man både har et boliglån, et billån og et til flere forbrugslån.

Gæld er oftest noget man optager med god grund. Det kan både være for at erhverve sig et aktiv som f.eks. en bolig, men det kan også skyldes uforudsete udgifter eller blot ændringer i ens tilværelse.

Større begivenheder såsom et bryllup eller en familieforøgelse, hvis man venter sit første barn, kan være begivenheder, som kræver at man låner flere penge end man har lige nu og her.

Men i takt med at man får flere lån, så bliver der også flere kreditorer, som man skal holde styr på.

Alt efter hvilke slags lån man har, kan der også være stor forskel på, hvilken ydelse man skal betale på de enkelte lån, hvilket ikke gør det mere gennemsigtigt at afvikle sin gæld.

I sidste ende medvirker det til, at mange danskere kommer til at betale mere for deres lån end de er nødt til.

I de fleste tilfælde kan man nemlig samle flere små lån til et stort lån, hvilket kan give en lang række fordele herunder:

  • Dine samlede renteudgifter vil falde
  • Din ÅOP vil falde
  • Du vil få én kreditor og et bedre overblik over din økonomi

HVORFOR ER DET EN GOD IDE AT SAMLE SINE LÅN?

Årsagen til at det kan være en god ide at samle alt sin gæld et sted er, at små lån ofte har en højere rente og en kortere løbetid end større lån. Groft sagt kan man sige, at jo større lånet er desto mindre er lånomkostningernes i forhold til lånebeløbet. Derfor kan man også sige, at klatgæld er den dyreste gæld du kan oparbejde.

Med andre ord sparer du ofte penge ved at samle dine små lån i ét stort.

Et godt eksempel er forskellen på forbrugslån og kviklån. Kviklån er ofte små lånebeløb med kort løbetid, men med høje omkostninger. Et forbrugslån er ligesom kviklån usikrede lån - dvs. at du kan bruge pengene som du vil uden at stille sikkerhed i fx dit hus - men i forhold til kviklån har forbrugslån ofte højere lånebeløb og længere tilbagebetalingstid. Det har vi skrevet mere om under vores lån penge sektion.

FÅ OVERBLIK OVER DIN ØKONOMI

Udover den økonomiske besparelse ved et samlelån, giver det også et bedre overblik over din samlede økonomi. I stedet for at skulle betale af på flere lån, holde styr på forskellige rentesatser, ÅOP og tilbagebetalingsperioder mv., skal du kun holde styr på ét lån med et samlelån.

Dermed bliver det også nemmere at beregne dit rådighedsbeløb og lægge budget for din fremtidige økonomi - og det kan være afgørende i forhold til at undgå fremtidige lån. Når du ved, hvilke faste udgifter du har, kan du trække dem fra din indkomst og beregne, hvor meget du har tilovers til mad, tøj og fornøjelser.

EKSEMPEL: ET TYPISK SAMLELÅN

En typisk situation, hvor det kan betale sig at tage et samlelån, kunne se ud som følger:

Vi forestiller os en lånetager med et forbrugslån med en restgæld på 30.000 kr., et MasterCard med en kredit på 15.000 kr. og et usikret billån på 50.000 kr., dvs. en samlet hovedstol på 95.000 kr.

For at samle lånene ansøger man altså om et lån på 95.000 kr.

Inden du tager det nye lån er det vigtigt at overveje, hvad der er vigtigt for dig i det nye lån.

Overordnet skal du overveje om det vigtigste for dig at holde de månedlige ydelser nede, eller om du vil prioritere at komme ud af dit lån hurtigt. Selvom der kan være penge at spare i begge situationer, er det ofte en afvejning mellem de to ting, fordi lang løbetid giver mindre månedlige omkostninger, men langsommere gældsindfrielse.

For at illustrere dette viser vi her to eksempler på et samlelån på 95.000 kr. Ét med en løbetid på fem år og et med en løbetid på ti år:

Fem år - hurtigere ud af gælden:

Lånebeløb: 95.000 kr.

Løbetid: 5 år

Månedlig ydelse: 2.055 kr.

ÅOP: 11,13%

Samlet tilbagebetaling: 123.295 kr.

Ti år - lavere månedlig ydelse:

Lånebeløb: 95.000 kr.

Løbetid: 10 år

Månedlig ydelse: 1.246 kr.

ÅOP: 10,18%

Samlet tilbagebetaling: 149.545 kr.

Når du får tilbuddet på et samlelån, er det vigtigt at sammenligne ÅOP, ydelse og samlet tilbagebetaling. Det giver dig både en fornemmelse af, hvilket samlelån, der er bedst i din situation, og hvor meget du sparer i forhold til dine nuværende lån.

HVILKE LÅN KAN SAMLES?

Selvom det for de fleste er fordelagtigt at same sin gæld med et samlelån, så er ikke alle lånetyper, der kan samles.

For eksempel kan du ikke samle lån, hvor der er stillet sikkerhed i form af pant i en vare. Det drejer sig om billån, andelsboliglån, boliglån og realkreditlån. Det skyldes at låneudbyderen på de typer af lån har sikkerhed i din bil eller bolig. Hvis du ikke kan betale dit boliglån kan låneudbyderen - dvs. banken eller realkreditinstituttet - kræve at du sælger din bolig.

Ved usikrede lån har låneudbyderen ikke sikkerhed i din bil eller bolig, og derfor kan de fleste usikrede lån lægges om i et samlelån. Typiske usikrede lån er ferielån, forbrugslån, kviklån, kreditkortlån, kassekreditter og billån uden sikkerhed.

Dog har du i visse tilfælde mulighed for at lægge dine usikrede lån ind under dit realkreditlån. Det fungerer ved, at du låner penge i din boligs friværdi og bruger pengene på at indfri dine usikrede lån.

For at bruge denne mulighed skal du dels have et realkreditlån, og dels skal du have friværdi i din bolig. Eftersom man maksimalt kan belåne 80% af en bolig med realkreditlån, skal du skylde mindre end 80% af din boligs værdi. Hvis din bolig er vurderet til 2.000.000 kr. skal du altså skylde mindre end 1.600.000 kr.

Realkreditlån er ofte billige lån med renter langt under niveauet for forbrugslån og andre usikrede lån. Dog skal du være opmærksom på, at det koster penge at omlægge et realkreditlån.

Selvom renterne er lave kan du ende med at betale mange penge i etablering. At samle usikrede lån i friværdien er derfor først og fremmest besparende, hvis du skal samle meget store lån.

FORSKELLEN PÅ SAMLELÅN OG REFINANSIERING

Både refinansiering og samlelån betegner det at samle gæld i ét større lån. Men hvor samlelån bruges om at tage et nyt og større lån til at samle eksisterende lån, bruges refinansiering ofte om at samle lån under et eksisterende lån - fx et realkreditlån.

Samlelån er altså den betegnelse, der passer bedst, når det drejer sig om forbrugslån mv. I visse tilfælde kan du også støde på betegnelsen “sammenlægning af lån” - det dækker igen over samme koncept, nemlig at nedbringe den samlede månedlige ydelse ved at optage et større, billigere lån.

KIG GRUNDIGT PÅ ÅOP

Inden du samler dine lån er det en god idé at undersøge flere muligheder og indhente flere tilbud.

Når du sammenligner forskellige muligheder, skal du være opmærksom på, at der ofte er flere forhold, der varierer.

Fx vil løbetiden på de lån du ønsker at samle sjældent være den samme, og det er derfor ikke nok kun at se på den månedlige ydelse.

Det giver et mere retvisende billede af besparelserne ved et samlelån at se på de årlige omkostninger i procent, ÅOP. Ved at sammenligne ÅOP tages der nemlig højde for alle samlede udgifter, inklusive gebyrer, renter, etablering og administration.

Det bedste billede af omkostningerne får du ved at hold ÅOP op mod løbetiden. Det kan være fint at tage et lån med en lidt højere ÅOP, hvis løbetiden til gengæld er kortere.

I Lendme’s wiki for lån kan du læse mere om de forskellige termer, der bruges til at beskrive et samlelån, ligesom du kan benytte vores låneberegner til at få et estimat på, hvad et lån koster.

INDHENT TILBUD GENNEM LENDME

Uanset, hvordan du vælger at samle din gæld, er det en god idé at indhente flere tilbud inden du lægger dig fast på en løsning. Det kan være tidskrævende og svært at overskue markedet for lånetilbud, men der er ofte penge at spare ved at invester lidt tid og sammenligne forskellige løsninger.

Hos Lendme kan du gratis og uforpligtende indhente lånetilbud fra flere banker med kun én ansøgning. Det sker ved, at du udfylder en ansøgning på Lendme.dk. Herefter sender vi den til de banker, vi samarbejder med. Bankerne behandler derefter individuelt din ansøgning og konkurrerer om at tilbyde dig lån. Vi sætter tilbuddene overskueligt op, så du kan sammenligne vilkårene fra de forskellige banker, inden du takker ja eller nej.

VORES BRUGERE SPARER I GENNEMSNIT 12.500 kr

Ud over besparelsen ved at samle flere lån i ét, kan du spare yderligere penge ved at benytte Lendme. Vi har lavet en analyse af, hvor mange penge vores brugere i gennemsnit sparer ved at sammenligne personlige lånetilbud og vælge det billigste.

Analysen viser, at der er mange penge at spare, særligt på de større lån. Sammenligner man det dyreste og billigste tilbud en kunde har modtaget, ser vi at kunder, der låner over 100.000 kr og vælger det billigste lån, i gennemsnit sparer 12.500 kr. på den samlede tilbagebetaling.

Du kan starte din ansøgning med det samme.

HVAD GØR JEG HVIS JEG STÅR I RKI?

Som mange ved, kan det være svært at få lov at låne, hvis man er registreret i RKI. Det gælder desværre også, når man ønsker at samle sine lån. Frem for at samle sine lån i et nyt lån, kan det være en mulighed at indgå en aftale med ens egen bank eller kontakte nogle af de kreditorer, man allerede skylder penge, og indgå en bedre aftale om tilbagebetaling.

Ofte vil din bank og nuværende kreditorer være interesseret i, at din økonomi hænger sammen, og at du fortsat kan betale af på din gæld. Derfor vil det ofte være nemmere at forbedre sine eksisterende låneaftaler end at tage et nyt lån, når man er i RKI.

HVEM SAMLER LÅNET?

Når man tager et samlelån, er der grundlæggende to måder at indfri dine eksisterende lån: enten gør du det selv, eller også gør banken det for dig.

Når du selv indfrier dit lån, får du udbetalt samlelånet til din konto, hvorefter du bruger pengene på at betale dine eksisterende lån ud. Du får altså en stor portion penge ind på din konto, som du selv har ansvaret for at bruge til at samle dine lån med.

Visse banker tilbyder imidlertid at gøre arbejdet for dig, når du skal samle dine lån. Det betyder, at banken ikke udbetaler lånet til dig, men direkte til dine kreditorer. Det betyder at du slipper for papirarbejdet, samtidig med at banken får sikkerhed for, at pengene rent faktisk bliver brugt til at samle din gæld og ikke til at stifte ny og større gæld.

Husk at undersøge, hvilken service de enkelte banker tilbyder ved et samlelån, hvis du har specielle ønsker til denne del af processen.

TO TYPISKE SAMLELÅNTAGERE

Myterne om lånetagere er mange. Nogle forestiller sig en dårlig betaler med en meget presset økonomi og et stort forbrug. Men undersøgelser af de oplysninger, som kunder hos Lendme indtaster, viser at forbrugslånetagere ofte er helt gennemsnitlige danskere, med fast indkomst og sund økonomi.

Netop det at gå sin økonomi igennem og undersøge mulighederne for at spare penge på lån og renter, viser at man som lånetager er økonomisk bevidste og har overblik over sine udgifter.

TOBIAS

Et typisk eksempel på en samlelåntager er Tobias på 31 år. I 2017 havde Tobias fire lån: Et studielån på 55.000 kr., en kassekredit på 10.000 kr., en computerfinansiering på 8.000 kr. og et forbrugslån på 42.000 kr. De fire lån varierer både i renter og løbetid, så studielånet løber over tyve år med en rente på 6 %, kassekreditten løber over fire år med en rente på 15 %, computerfinansieringen løber over tre år med en rente på 14 % og forbrugslånet løber over otte år og har en rente på 11 %.

Stillet op overfor hinanden ser det således ud:

Studielån

Lånebeløb: 55.000 kr.

Løbetid: 20 år

Månedlig ydelse: 393 kr.

ÅOP: 6%

Kassekredit

Lånebeløb: 10.000 kr.

Løbetid: 4 år

Månedlig ydelse: 277 kr.

ÅOP: 15%

Computerfinansiering

Lånebeløb: 8.000 kr.

Løbetid: 3 år

Månedlig ydelse: 272 kr.

ÅOP: 14%

Forbrugslån

Lånebeløb: 42.000 kr.

Løbetid: 8 år

Månedlig ydelse: 657 kr.

ÅOP: 11%

Fire usikrede lån kan lyde af meget, men i Tobias tilfælde skyldtes gælden helt enkelt, at han havde været studerende i en årrække og valgt at tage nogle lån for at have råd til lidt ekstra i en periode med en trængt økonomi.

Samlet set skyldte Tobias 115.000 kr. i 2017 og betalte 1.600 kr. i månedlige ydelser.

Efter at være kommet i arbejde, havde Tobias mulighed for at afdrage betydeligt hurtigere på sin gæld og ville gerne udnytte sin forbedrede økonomiske situation til at få en mere rentabel rente. For Tobias var den månedlige ydelse ikke et afgørende problem, men han ønskede at blive hurtigere gældfri og spare penge på renter og administration.

Gennem Lendme fandt Tobias først en løsning, hvor han med en månedlig ydelse på 3.821 kr. kunne være ude af sin gæld på blot 3 år. Lånet havde en rente på 9 %. Hvis man sammenligner dette med Tobias eksisterende lån er renten bedre end kassekreditten, finansieringen og forbrugslånet, men dårligere end studielånet. Det var derfor ikke rentabelt for Tobias at betale studielånet ud med et forbrugslån som samlelån.

Tager man studiegælden på 55.000 kr. ud af Tobias regnskab lød hans gæld på 60.000 kr. og de månedlige ydelser beløb sig til 1.207,69 kr. Et lån på 60.000 kr. med en løbetid på 3 år kunne Tobias få gennem Lendme til en rente på 9 % med en månedlig ydelse på 1.994 kr.

Med Samlelånet kommer Tobias ud af sine forbrugslån fem år tidligere end ellers og sparer samtidig penge i både renter og administration.

HELLE

En anden typisk forbrugslånetager er Helle på 43, der har taget forbrugslån for blandt andet at betale indskud i bolig, købe en brugt bil og finansiere en ferie til Grækenland.

Helles tre lån løb over henholdsvis 5, 4 og 2 år og havde en rente på 12 %, 14 %, og 15 %. Sat op over for hinanden så Helles situation således ud:

Indskud til bolig

Lånebeløb: 20.000 kr.

Løbetid: 5 år

Månedlig ydelse: 443 kr.

ÅOP: 12%

Usikret billån

Lånebeløb: 70.000 kr.

Løbetid: 4 år

Månedlig ydelse: 1.907 kr.

ÅOP: 14%

Ferielån

Lånebeløb: 15.000 kr.

Løbetid: 2 år

Månedlig ydelse: 726 kr.

ÅOP: 15%

Samlet set skyldte Helle 105.000 kr. og betalte 3.076,92 kr. i månedlige ydelser. Ydelserne på lånet var blevet en for stor omkostning i Helles månedlige budget, og hun ønskede at øge sit rådighedsbeløb ved at samle sin gæld i et lån med en længere løbetid.

Gennem Lendme fik Helle et tilbud om at låne 105.000 kr. i 10 år med en månedlig ydelse på 1.377 kr. Det øgede Helles rådighedsbeløb med 1.699 hver måned og gav hende samtidig en bedre rente på 9 %.

KREDITVURDERING

Helle og Tobias er to typiske eksempler på samlelånstagere med forskellige behov. Uanset om man som Tobias ønsker at komme hurtigt ud af sin gæld, eller som Helle ønsker at få luft i det månedlige budget, så kan samlelån være en en god idé.

Husk blot altid at sammenligne vilkårene på de eksisterende lån med vilkårene på det nye samlelån, så du ikke kommer til at sætte dig dyrere end du allerede gør.

Når du undersøger låntilbud på forskellige lånesider, er det vigtigt at huske, at der er tale om estimater. Det gælder også for sliderne på Lendmes forside. Estimaterne beregner prisen på et lån ud fra nogle gennemsnitlige oplysninger om økonomi, bolig og job og giver det samme estimat til alle kunder.

Når bankerne vurderer, om de vil tilbyde dig et samlelån, foretager de en kreditvurdering, som blandt andet kan basere sig på information fra KreditStatus, benytte eSKAT-data samt andre datakilder. Det er denne kreditvurdering, der er grundlaget for det endelige lånetilbud, og det vil variere fra ansøger til ansøgere afhængigt af økonomisk situation. Det er derfor vigtigt at indhente personlige tilbud, inden du træffer den endelige beslutning om at samle dine lån.

Hos Lendme kan du gratis og uforpligtende indhente personlige lånetilbud hos flere banker ved kun at udfylde én ansøgning.

HVAD KAN JEG GØRE HVIS JEG IKKE KAN FÅ ET SAMLELÅN?

Hvis du ikke kan få lov til at tage et samle lån og samle din gæld et sted, bør du som før overveje at tale med din bank eller dine kreditorer. Men derudover bør du under alle omstændigheder lave en plan over, hvordan du bedst kan få afdraget din gæld.

Her er der overordnet to metoder, du kan vælge at benytte dig af. Den ene metode kaldes sneboldmetoden imens den anden kaldes lavinemetoden.

Sneboldmetoden:

Sneboldmetoden er en metode du kan bruge til at afdrage på din gæld, hvis du har flere små lån. Princippet bag denne metode er, at man skal starte med at få betalt de mindste lån ud først uanset hvad renten er. Det er dog typisk disse lån, som har den højeste rente. I takt med at man får betalt de mindste lån ud, bruger man disse sparede penge på at afdrage det næste lån. På den måde sigter dit rådighedsbeløb løbende.

Fordelen ved denne metode er, at man dermed får betalt flere af sine lån ud hurtigere. Dette kan give en stor psykologisk fordel, da man hurtigt kan se, at ens gældsafvikling skrider frem.

Lavinemetoden:

Lavinemetoden er en anden metode man kan bruge, hvis man har flere lån, som man ønsker at afdrage på.

Men denne metode er helt anderledes end sneboldmetoden. Her anbefales det, at man prioriterer at få betalt sine lån med den højeste rente ud først, uagtet af størrelsen på lånet.

Rent økonomisk vil det altid være mest fordelagtigt at anvende lavinemetoden, da man kommer til at spare flere penge i renteindtægter, som er afgørende for, hvor meget du i sidste ende kommer til at betale for dit lån. Dog vil der med denne metode gå længere tid inden du kommer til at mærke store fremskridt. Men i takt med at du får afdraget mere og mere på din gæld, så vil det pludselig komme til at gå rigtigt stærkt – som det er tilfældet med en lavine.

Men at afdrage på en større gæld er også en meget psykologisk krævende proces, og her gælder det først og fremmest om at være vedholdende, hvis man ønsker at komme af med sin gæld. Derfor vælger mange på trods af matematikken stadig anbefale sneboldmetoden, da den psykologiske effekt oftest hjælper flere med at komme af med deres gæld.

 

Kontakt os

Alle hverdage fra 10.00 - 16.00

Det skal være enkelt og trygt at låne penge gennem Lendme. Derfor er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os på kundeservice@lendme.dk, hvis du har spørgsmål til os. Vi svarer oftest med det samme, men altid indenfor én hverdag.

Få tilbud på samlelån fra op til 7 banker

  • Vi har sparet 50.000 danskere for 2.000 - 70.000 kr. på deres banklån
  • Få op til 7 tilbud fra én ansøgning - gratis og uforpligtende
  • Lån til bolig, bil, rejser, forbrug, samlelån - præcis hvad du ønsker
  • Det tager kun 5 minutter, og du slipper for turen i banken